God jul och gott nytt år

God jul och Gott Nytt År önskas hela Veteranflottiljen

Och ni övriga som tittar in på den här sidan!

 

2017 går med stora steg mot sitt slut. Det har varit ett bra år för Veteranflottiljen med våra fartyg och övriga verksamheter.

Vi har utvecklat samarbetet med försvarsmakten bl.a. genom deltagande i två bataljonsövningar med Amf 1 och dessutom i försvarsmaktsövning AURORA. I dessa övningar har vi agerat vi B-sida (fiender).

Vidare har vi genomfört provverksamhet för FMV med Jägaren.

Vår fartygsbundna lagverksamhet med Nordanö och ekipageveteranerna har ytterligare prövats och de erfarenheterna har nu lett till att vissa åtgärder kommer att vidtas ombord Nordanö. Allt för att öka möjligheterna till försörjning av övriga enheter med bl.a. drivmedel, vatten och utspisning.

Rbb Ystad har varit på ett mycket lyckat ”örlogsbesök” i Kiel i Tyskland och T 56 har genomfört en ”långresa” med hamnrekognoseringar längs ostkusten.

T 38 har som vanligt haft sin medlemsdag och i år var det i samband med Karlskrona skärgårdsfest.

Nyköping högtidlighöll Gästabudets 700 årsjubileum och då var flera av fartygen i Vetflj där och representerade.

EDIP (En Dag I Paradiset) på Gålö genomfördes enligt rutin med c:a 550 besökande gäster och medlemmar. Då blev det många turer med våra fartyg och dessutom visning av radiomuseet mm. Vidare var SSRS (Sjöräddningssällskapet) på plats och våra ständigt återkommande modellbåtsbyggare.

AURORA genomfördes för vår del 22-27 sep delvis i mellanskärgården men till största delen i Oxelösundsområdet. Vetflj deltog med Lagfartyget Nordanö, Stridsbåt 127, T 26, T 56 och Spica

Under hösten har fartygen genomfört en del uppvisningsturer, enskilt eller i rote, bl.a. med ”kalla kriget” tema.

Nu är det dock slutkört för i år och nödvändigt underhåll genomförs i stället under vinterperioden. För Mtb på land och för övriga vid kaj.

Stort tack för i år och nu ser vi fram mot utmaningarna under 2018, med bl.a. örlogsdagarna i Stockholm.

Göran Algernon

Ordf/FljC